De verkoop van appartementen aan zee zit in de lift. Sinds 2012 waren de prijzen flink gedaald, maar die trend is vorig jaar omgeslagen. En terecht: want de Belgische kust is geweldig. Sam & Heidi maakten samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom dat zo is.

5. De dijk


Een mens kan uren min of meer verkeersvrij, met een prachtig zicht en al dan niet voorzien van een gelukkige hond langs de zee wandelen op de dijk. Nergens anders in het land vind je iets dat daar op lijkt. De Belgische kust heeft werkelijk een dijk van een dijk.

4. IJsjes

Je hoeft het strand niet te verlaten voor een ijsje! Want ze komen daar rond met van die ijskarretjes! Hoe geweldig is dat?

3. Uitwaaien

Er is geen plek in ons land waar de wind zo'n vaste waarde is als aan zee. In de zomer kan dat wel 'ns hatelijk zijn, maar op eender welk ander moment van het jaar is dat geweldig. We gaan naar zee om volledig door mekaar geschud te worden door die stevige kustwind. Het maakt ons kapsel heel lelijk, maar ons hoofd helemaal vrij en daar doen we 't voor.

2. Speelparadijs voor kinderen

Kinderen zijn nergens zo gelukkig als aan zee en dat komt ook omdat de kust volledig aan hen is aangepast. Go-karten op de dijk, minigolfen in de duinen en met de pallettekes spelen op het strand. Puur geluk.

1. Het Q-Beach House

Al jaren is ons Beach House in Oostende een vaste waarde en dat is het dit jaar gewoon opnieuw. Ook dit jaar kan je ons daar in juli en augustus vinden voor zon, zee, strand, muziek en af en toe ook keiveel regen.