Sam gaat deze zomer samen met Sean verslag uitbrengen op festivals bij 2BE. Daarom maakten Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom het leuker is om naar een festival te gaan dan op reis.

1. De wereldkeuken is er aanwezig

Voor veel mensen is eten een heel belangrijk onderdeel van vakantie en dat is terecht. Maar voor de wereldkeuken moet je helemaal niet per se op reis naar de wereld, op festivals in België vind je namelijk alle mogelijke foodtrucks. Van een wokske tot een worstje tot een wrapje.

2. De foefelmogelijkheden

Oké, op vakantie zijn foefelmogelijkheden ook niet echt beperkt, maar op festivals zijn ze echt eindeloos. De sfeer is goed en je hebt altijd iets om over te praten, namelijk de artiesten die optreden en hopla je bent gelanceerd. De liefde kan ook meteen ter plekke worden geconsumeerd in de tent

3. Bier

Het bier op festivals is vaak goedkoper dan in het buitenland. En Belgisch bier smaakt ook véél beter dan dat in pakweg Turkije.

2. Vrienden

Al je vrienden naar je vakantiebestemming laten overvliegen is moeilijk, maar ze op hetzelfde Belgische festival krijgen, dat is perfect haalbaar. En wat ook sowieso gaat gebeuren, is dat je oude bekenden tegen het lijf loopt. Kortom, op festivals ben je omsingeld door vrienden en wat is er mooier dan dat.

1. Muziek

Vrij logisch topantwoord toch wel, want waarom gaan mensen in de eerste plaats naar festivals? Voor de muziek. En op een vakantiebestemming kan je natuurlijk wel cd's meenemen of Spotify opzetten, maar is dat hetzelfde? Nee. Live muziek op een of andere wei of in een of andere stad maakt gewoon gelukkig. Soms ook wel een beetje doof, dus vergeet je oordopjes niet.