In Amerika is de nieuwe film Finding Dory de populairste animatiefilm ooit geworden in z'n eerste weekend in de bioscoop. Finding Dory is het vervolg op Finding Nemo, ondertussen al 13 jaar oud.

Dus maakten Sam & Heidi vanmiddag een lijstje met 5 redenen waarom Finding Nemo zo briljant is.

5. Het is een mooi levensverhaal

Nemo zit namelijk met een vinneke dat niet 100 procent is, maar hij laat zich er niet door doen en gaat ervoor in het leven. Nemo is geen gewone vis, Nemo is een held.

4. Het is kleurrijke feel-good

Eigenlijk is de onderwaterwereld toch een prachtige plek: met kleurrijke koralen en visjes in alle kleuren van de regenboog. Veel mooier dus dan België bij de start van de zomer vandaag. Het doet wegdromen.

3. De stemmencast is keigoed

Niet alleen de Amerikaanse cast (met Ellen DeGeneres als Dory) maar ook de Vlaamse is top! Want wie wil Ellen DeGeneres als je Sien Eggers kan krijgen?

2. Superschattige vissen

Vissen hadden tot voor Finding Nemo in 2003 geen geweldig intelligent of cool imago, maar sinds toen absoluut wel! Want door de film en die schattige vissen kregen de mensen gigantisch veel goesting om een aquarium in de living te zetten. Niet altijd een goed idee.

1. De legendarische scènes en quotes

We gebruiken tot op vandaag nog bepaalde quotes uit de film. Denk aan "mine mine mine"-schreeuwende meeuwen. En wie zingt er niet eens 'Blijven zwemmen blijven zwemmen' als je moet doorzetten. Kortom: Finding Nemo is een klassieker.