Onze steden barsten uit hun voegen. Steeds meer mensen willen in de stad wonen. Terwijl het platteland ook geweldig is. En daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje over waarom het platteland óók leuk is.

5. Het is gezonder

In een stad wonen veel mensen: mensen die uitademen, mensen die roken, mensen die met de auto rijden. Kortom: veel mensen die veel uitstoten, allerlei soorten gassen en al. En gezonde gassen, die bestaan niet. Woon je op het platteland, dan wordt er veel minder uitgestoten, een eventueel licht vervuilende tractor en de belachelijk hoge CO2-uitstoot van koeien moet je er wel bijnemen.

4. Parkeerplaats

Parkeren in de stad is vaak een hel. Je moet de parkeerplaats al eerst vinden, en heb je ze gevonden, dan kost ze sowieso veel te veel geld. 't Is niet dat je auto daar extra verwend wordt ofzo hé. Op het platteland daarentegen zelden tot nooit parkeerproblemen, er is genoeg plaats voor iedereen en het kost niks. Heerlijk.

3. Het is er veiliger om buiten te spelen

Als je kinderen hebt, is het altijd leuker om hen met de fiets naar school te kunnen sturen zonder je altijd maar zorgen te moeten maken.

2. Meer huis voor minder geld

Wie groot wil wonen in de stad heeft belachelijk veel geld nodig, maar wie het wat verder zoekt op het platteland, kan voor hetzelfde geld veel meer vierkante meters krijgen, zowel indoor als outdoor. Denk aan een groot terras en een tuin, wie weet zelfs een tuin met bomen! Of een tuin met dieren in! Een kip, een ezel, een schaap! Je kan kiezen! Iets wat niet haalbaar is in de stad, vooral ook niet proberen.

1. Rust

In een stad wonen veel mensen naast, maar ook op en onder mekaar. En hoe meer mensen, hoe meer lawaai en problemen, dat is een statistisch feit dat juist is. Ga dus op het platteland wonen en geniet van het groen en de rust en het gebrek aan overlast en buren. Al kan er natuurlijk ook op het platteland zeker ook 's een rotte appel tussen zitten. Zo'n rotte appels groeien misschien zelfs extra goed in de natuur van het platteland...