Morgen start Rock Werchter (en ook Sam zal daar zijn met Festivalitis!), maar vandaag is er al heel wat volk onderweg naar daar. Enkele campings zijn al open. En kamperen op een festival, dat is toch echt een meerwaarde, dat maakt het festival helemaal af! Daarom vroegen Sam & Heidi aan de luisteraars waarom kamperen op een festival zo geweldig is.

5. Eten uit blik

Wie kampeert, kan zonder enig gevoel van schaamte een paar dagen overleven op blikken ravioli of voorgekookte noedelgerechten. Dat is perfect normaal en die dingen smaken ook nergens zo goed als op een camping. Klaargemaakt op een oud, mobiel vuur waar minstens een van de kookplaten niet meer werkt.

4. Ladderzat naar je tent kruipen

All the way gaan, gaat niet als je na de optredens nog terug naar huis moet gaan, maar als je kampeert op een festival is je tent je huis, een huis dat zich op wandel- in dit geval strompelafstand van het podium bevindt. All the way gaan is dus perfect mogelijk.

3. Feesten zonder gezaag van je ouders

Niets beter dan te feesten en je te amuseren met je vrienden, zonder gezaag van je ouders. Dixit luisteraar Warre :)

2. Hygiëne is geen prioriteit

Hygiëne krijgt geen absolute prioriteit. In ons huidige bestaan is het een soort van sociale verplichting om proper en gewassen voor de dag te komen, op festivals is dat totaal niet het geval. Hoe verfrommelder en ongewassener je eruit ziet, hoe meer credible je overkomt, lekker makkelijk.

1. Mensen leren kennen

De sfeer van een festivalcamping is uniek en de sfeer is los. Kortom, contacten worden snel gelegd en er zijn er zelfs velen onder jullie die eerder voor die campingsfeer gaan dan voor de muziek op de wei. Het woord sfeer kan trouwens naar believen wordt ingevuld, van bijkeuvelen met een pintje rond een koelbox tot keihard foefelen in de tent. Leve festivalcampings!