Zondag is het moederdag en daarom presenteert Sven vrijdag van 6u tot 18u Ornelis & De Mama's. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom mama's geweldig zijn.

5. Mama's hebben onze lichaamssappen opgekuist

Dat klinkt vuil en dat is het ook. Maar het is absoluut waar. Denk aan die miljoenen pampers die je hebt verbruikt, of die keren dat je net naast de pamper plaste, of die keren dat je moest overgeven,... Als kind was er dan altijd mama die het opkuiste. Respect mama, respect.

4. Mama's zijn de grootste multitaskers op aarde

Moeders zijn vrouwen die alles kunnen combineren. Van het huishouden tot het vervoeren van kinders, tot het opvoeden tout court.

3. Eeuwige steun

Mama's steunen je. Altijd. Tenzij je stout bent geweest, maar dan heb je 't verdiend ook.

2. Onvoorwaardelijke liefde

We hebben het als kind vaak verpest (stout en ambetant en mottig) maar mama's zijn experts in het bedekken van dat alles met de mantel der liefde, omdat hun liefde voor jou onvoorwaardelijk is en altijd zal zijn. Fantastisch, alleen niet te hard van profiteren.

1. Mama heeft ons gebaard

Het wonder der geboorte is ook wel een klein beetje de nachtmerrie der geboorte. Uiteraard is het moment dat het kind er is prachtig, maar die uren daarvoor worden zelden omschreven als een genot, eerder als de hel. Vergeet dus nooit dat je moeder door de hel is gegaan om jou te baren, het minste wat je dus kan doen is zorgen voor een schoon bloemeke en wat chocolattekes nu zondag.