Vandaag is de openingsdatum voor een nieuw Disneyland-pretpark in Shangai bekendgemaakt. Ideaal moment voor Sam & Heidi om samen met jou een lijstje te maken met 5 redenen waarom ook volwassenen Disneyland top vinden.

Je kan er de meest kinderachtige spullen kopen. Als volwassene kleding kopen van een of andere Disney-prinses of je van die pluchen Disney-dieren aanschaffen, dat is eigenlijk not done als volwassen mens. Maar ze verkopen dat daar in Disneyland op zo'n gigantische grote schaal, dat het sociaal perfect aanvaard is. In de toekomst ga je dus ongetwijfeld de mooiste dromen tegemoet in je Frozen-nachtkleedje.

De attracties. Oké, de theekopjes zijn misschien niet meteen het vetst, maar er zijn ook superspannende attracties, zoals de Space Mountain en de Tower of Terror. Dat is roepen, dat is gillen, dat is brullen van de adrenaline, en voila, in no time, voelen we ons weer even jong.

Op de foto met Mickey en z'n vrienden. Want wat is er leuker dan een handtekeningenboekje volledig verscheurd door mensen die zich voordoen als een Disney-figuur en niet goed kunnen zien?

Je als volwassene verkleden is doodnormaal. Oké, dat is ook het geval op de Foute Party, maar meer dan ook ooit in Disneyland. Mickey Mouse oortjes opzetten is gewoon standaard. Alles wat erbij komt, een prinsessenkleedje, een piratenooglapje of wat dan ook, dat is een bonus. Wel zorgen dat je niet vastgeraakt in een of andere attractie met je outfit. Staat direct wat minder stoer.

Je kan effe geloven dat sprookjes bestaan. De echte wereld is soms een harde, stoute wereld, maar de Disney-wereld is altijd lief en mooi. Oké, er zijn wel 'ns gemene schurken, maar die winnen nooit! En voor de rest gebeuren er keimagische dingen en de prinsen en prinsessen zijn keiknap en hebben een keitof leven, met kweenie hoe schattige kinderen. Yeah right. Keep on dreaming!