Door de terreurdreiging ziet België nu ook toeristisch af. Vanmorgen wilde een cruiseschip niet aanmeren in Zeebrugge. En blijkbaar annuleren ook heel wat toeristen hun hotelovernachting in ons land. En dat is jammer, want we hebben zoveel te bieden. Sam & Heidi maakten een lijstje.


Wij hebben nog altijd een 67 km lange kustlijn, iets waar veel landen jaloers op zijn. Oké, de hoogbouw op de dijk is niet altijd even stijlvol gedaan en het kan er ook echt belachelijk hard waaien, waardoor je na een dagje zee altijd vermoeid bent en zo wat koppijn hebt van de wind, maar toch: de zee is en blijft een topper!


Er zijn op dit moment geen wachtrijen en ook veel minder file, vooral dan in Brussel. Aanschuiven voor toeristische toppers zoals het Atomium of een of ander museum, dat is nu op dit moment niet nodig. Want minder toeristen, minder drukte en dat is best wel aangenaam, zeker als je je niet stoort aan zwaar bewapende politie. Best wel efkes checken of de toeristische trekpleister niet gesloten is door het terreurniveau.


Toeristische toppers, zoals de kathedraal in Antwerpen, het Atomium in Brussel, het Belfort in Brugge of het Steen in Gent en ook minder bekende parels zoals het hellend vlak van Ronquières of de Sahara-woestijn in Lommel, je vindt het allemaal in België. Dagen, weken, maanden ben je hier zoet als toerist!


Er is nog altijd genoeg chocolade en bier en frieten en wafels voor iedereen! Ahja, want er zijn nu minder toeristen in ons land, dus er wordt ook minder gegeten en gedronken van onze typische Belgische specialiteiten. Wie wel komt, heeft dus een extra voorraad en kan zich volproppen met Belgisch lekkers.


De mensen. Wij Belgen zijn op't eerste zicht voor buitenstaanders niet altijd even open of vriendelijk en dat is waar, maar als je moeite doet om ons te leren kennen, dan zijn we echt hartverwarmend, en tof en lief, en gastvrij. Voorwaarde is wel dat je geen slechte bedoelingen hebt, want daar hebben we't nu wel efkes mee gehad.