Sociaal netwerk Twitter bestaat vandaag tien jaar. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje van 5 redenen waarom Twitter na tien jaar nog steeds zo populair is.

5. Je kan iedereen volgen

Mensen op de voet volgen, meekijken over hun rug en weten waar ze gaan en staan. In het echte leven heet dat officieel stalking, maar in Twitterland heet dat gewoon 'volgen' en 'volgen' is niet strafbaar. Ideaal dus om de voyeur in jezelf boven te halen.

4. Hashtags

Tv-kijken zonder Twitter is supersaai geworden. Tegenwoordig kijken we televisie in combinatie met een tweede of zelfs een derde scherm. En elk tv-programma heeft een eigen hashtag waardoor je alle tweets over dat programma in een handig overzicht kan bekijken. Op maandag #demol. Op vrijdag #tvvv.

3. Je moet er bondig zijn

Mensen kunnen op Facebook soms lange epistels schrijven, wat niet altijd even boeiend is. Maar Twitter verplicht je om kort en bondig en bij voorkeur ook een beetje snedig te zijn, omdat je maximum 140 tekens hebt. To te point, dat is Twitter.

2. Ideaal om de dode momenten te vullen

Waar is de tijd dat je op de bus wachtte en je je verveelde. Waar is de tijd dat je op het toilet zat zonder extra vertier. Waar is de tijd dat je nog luisterde als mensen je iets vroegen? Compleet weg, want Twitter vult elke mogelijke leegte en stilte op.

1. Snelste manier om nieuws te weten te komen

Je hoeft maar een paar accounts te volgen, bij voorkeur van kranten, tv- of radiozenders en je bent na een paar keer scrollen op je tijdlijn helemaal mee met wat er reilt en zeilt op de planeet. Enige uitzondering: wanneer de politie vraagt om niet te tweeten over terreur, dan krijg je een overload aan poesjes op je tijdlijn. Twitter, we love you.