Nederland heeft een fantastisch toeristisch jaar achter de rug! In 2015 bezochten bijna 15 miljoen internationale toeristen Nederland, 7 procent meer dan het jaar ervoor. Duitsland was hofleverancier, België komt op de tweede plaats met bijna 2 miljoen toeristen. Dat betekent dat er zo'n 9 miljoen Belgen vorig jaar NIET naar Nederland zijn gegaan. Hoog tijd voor een lijstje van 5 redenen waarom we allemaal naar Nederland moeten. Bedankt Sam & Heidi!

Je kan er fantastisch fietsen. Nederland is het fietsland bij uitstek, de infrastructuur voor de fietser is er 10.000 keer beter dan in België. En Nederland is zo zalig plat, dat zelfs een niet geoefend fietser er prachtige toerekes kan maken, zonder gigantisch te gaan hijgen.

Ze hebben er de mooiste bloemen. Er zijn nummers geschreven over de tulpen uit Amsterdam en daar is een reden voor. Ze zijn prachtig. Maar niet alleen tulpen gedijen prachtig in Nederland, ook andere minder legale planten doen het daar uitermate goed, waardoor sommige Vlamingen ook een beetje de toerist uithangen en naar Nederland trekken, al zien dat soort toeristen eigenlijk enkel de grensstreek. Maastricht enzo.

Nederlanders zijn altijd vriendelijk. En vrolijk. En gezellig. Maar vermijd hen als ze te veel gedronken hebben.

De stranden. Ook wij hebben een prachtige kustlijn in België, al hebben we ze natuurlijk wel een beetje lelijk volgebouwd en het kan er ook zo ontzettend druk zijn. De Nederlandse kustlijn is daarentegen veel rustiger en veel minder volgebouwd, wat het veel aangenamer maakt en veel Belgen aantrekt. Maar dat is eigenlijk een prachtige wisselwerking, want eigenlijk is dat een soort van uitwisseling met al die Nederlanders die zaterdag de Meir in Antwerpen overspoelen.

De grachten in Amsterdam. Er zijn in Nederland heel veel leuke steden: Maastricht, Rotterdam, Utrecht. Maar vooral Amsterdam kan op de meeste sympathie rekenen, omwille van de prachtige grachten. Je kan er langs wandelen, je kan er op varen, selfies nemen,... Al zijn er ook wel heel wat liefhebbers van een andere soort grachten in Amsterdam, de soort grachten die aan de wallen liggen, if you know what we mean. Maar daar gaan we niet dieper op in.