VisitBrussels, de dienst voor toerisme van Brussel, is gestart met een campagne om het imago van Brussel in binnen- en buitenland op te poetsen. Ze hebben drie telefoons geplaatst op openbare plaatsen. Daar kan je naar bellen en praten met een Brusselaar. Sam & Heidi willen graag helpen om Brussel weer aantrekkelijk te maken en stelden samen met jou dit lijstje samen.

Proeven van de wereldkeuken. Er wonen zoveel verschillende nationaliteiten in Brussel, en de meeste daarvan kunnen ook echt wel lekker koken. Dus in Brussel kan je op een heel beperkt aantal kilometers smullen van heel wat verschillende keukens. Schuif dus aan en ga voor internationaal boefen all the way.

Brussel heeft de grootste autovrije zone van Europa, na Venetië. Niks zo tof als een stad die je te voet kan ontdekken, lekker een beetje slenteren door de straten en de steegjes. Zonder overreden te worden door auto's. dat kan dus in Brussel omdat zoveel straten autovrij zijn. Kuieren maar!

't Is altijd leuk winkelen in de Nieuwstraat. En nog een pluspunt: sinds kort mogen de winkels in het centrum van Brussel ook op zondag open zijn.

Je kan je Frans oefenen. Het is heel gek, want Brussel is officieel de hoofdstad van Vlaanderen, al is de kans dat je er in het Frans aangesproken wordt, veel groter. Maar dat is niet erg! Het is het ideale moment om je Frans nog 'ns te oefenen, en het goeie is dat heel veel mensen in Brussel het Frans toch ook niet als moedertaal hebben, waardoor het niet uitmaakt dat er beaucoup de cheveux op jouw Frans staan. allez parler!

De prachtige bezienswaardigheden. De Grote Markt, het stadhuis, de basiliek van Koekelberg, het koninklijk Paleis, verschillende musea en niet te vergeten het Atomium en Manneken Pis. Onze twee grootste troeven wereldwijd. Die twee zijn zo bizar dat ze megacool zijn. Het Atomium heeft iets spacy en Manneken Pis is een topconcept. Al is Manneken Pis wel belachelijk klein. We stellen daar jaarlijks Miljoenen Aziaten mee teleur. Daar moeten we misschien toch nog 'ns over nadenken.