Vandaag bestaat Facebook 12 jaar. Andere social media geven er na een paar jaar de brui aan, maar Facebook blijft bestaan. Hoe komt dat? Sam & Heidi maakten samen met jou een lijstje.

5. Bezigheidstherapie tijdens dode momenten

Vroeger durfden mensen zich nog wel 'ns te vervelen tijdens saaie momenten op het werk, in de lessen of op het openbaar vervoer. Maar dat is compleet verleden tijd dankzij Facebook. We openen de site of de app, en we kijken naar de verveling van andere mensen, waardoor we ons minder vervelen. Een prachtige wisselwerking.

4. Onderhouden van vriendschappen

Er zijn stoute kwatongen die beweren dat Facebook ons asociaal maakt, maar dat is helemaal niet zo. Want dankzij Facebook kunnen we vriendschappen onderhouden met mensen die we ver weg 'ns een paar minuten hebben ontmoet. Vroeger moest je dan brieven schrijven en dat was veel te veel moeite, maar nu posten we elk jaar happy birthday op hun wall. Vriendschap kan zo mooi zijn.

3. Reclame maken

Nog nooit was mensen op de hoogte houden van je bezigheden zo eenvoudig. Reclame maken kostte altijd veel geld, maar op Facebook is het allemaal gratis en bereik je alleen de mensen die écht geïnteresseerd zijn.

2. Chatten

MSN, Icq of bepaalde chatrooms zijn al jaaaaren dood, maar perfect vervangen door de chatfunctie van Facebook. Afspreken in een wip met één of meerdere personen, of het betere sexting,... Het kan allemaal via Facebook Messenger. Zeg nu nog 'ns dat mensen minder communiceren met elkaar.

1. Ex-lieven opzoeken

Vroeger, in het pre-Facebooktijdperk, betekende uit het oog ook uit het hart. Maar dankzij Facebook kunnen ex-lieven weer in mekaars ogen en dus ook in mekaars hart geraken.