Deze zomer verschijnt een achtste Harry Potter-boek. Het wordt een herwerking van het script van het theaterstuk dat een dag vroeger in Londen in première gaat. En dat wordt een speciaal moment: want deze zomer zal het ook 20 jaar geleden zijn dat het allereerste Harry Potter-boek verkocht werd. Daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom we na al die tijd nog steeds van Harry Potter houden.

5. Je behoort tot een clubje

Harry Potter-boeken lezen schept een band. Het zijn mensen, vaak Potterheads genoemd, die met mekaar communiceren via toverspreuken, samen zwerkbal spelen en ook samen wegdromen van een academische carrière op Zweinstein. Never gonna happen, maar wegdromen in een fantasiewereld kan zo plezant zijn.

4. Het zit vol girl power

Hermelien is de beste vriendin van Harry. Maar ze is niet één of ander dutske want ze maakt doorheen de boeken vanalles mee, maar komt daar altijd zo sterk uit. Ze heeft geen schrik en kan evil figuren van zich afslaan. Hermelien, wat een wijf en een ideal rolmodel voor vrouwen in deze samenleving.

3. Het zit vol drama

Er gebeurt altijd wel iets. Er gaan personages dood, er worden personages verliefd,... Kortom: het wordt nooit saai.

2. Harry Potter is een lekkere nerd

We citeren hierbij gewoon het bericht van luisteraar Nathalie. Oké, in de eerste boeken en films is Harry nog een beetje een vreemd kind, maar dan wordt hij tóch een interessante, sexy tiener. En nerds, dat ligt tegenwoordig goed in de markt. Zo'n ietwat bescheiden, leuke jongen vol fantasie, dat kan niet slecht zijn.

1. Omdat het magisch is en blijft

In Harry Potter zit letterlijk veel magie, want het gaat over toveren (du-uh), maar ook de verhalen en de plekken zitten vol met fantasie en zijn dus magisch te noemen. Harry Potter neemt ons mee in een fascinerende wereld, vol met rare, fascinerende creaturen en stoute stouteriken, een wereld waarin we even kunnen ontsnappen aan de realiteit en in tijden van terrorisme is dat superaangenaam, tenzij je Voldemort als een terrorist beschouwd.