Vandaag start Wimbledon! Erg interessant natuurlijk, maar zijn we niet nog wat teveel in voetbalmodus om er nu al een nieuwe sport bij te nemen? Sam & Heidi vinden van niet en stelden vanmiddag samen met jou een lijstje samen met 5 redenen waarom je ook naar het tennis moet kijken.

5. Gekreun

Voetballers maken ook lawaai, laat dat duidelijk zijn, maar vaak hoor je die geluiden niet als je tv kijkt. Bij tennis daarentegen is elk hijgje, elk zuchtje, elk kreuntje duidelijk hoorbaar en dat wordt in grote mate door jullie geapprecieerd.

4. Makkelijk om te volgen

Voetbal speelt zich af op een relatief groot veld met toch wel wat regeltjes en mogelijke bestraffingen. Het tennis is op dat vlak veel overzichtelijker: klein veld dat quasi de hele tijd in beeld is en als je de puntentelling kent, is er eigenlijk niks moeilijks meer aan.

3. Er wordt vaker gescoord

Elke minuut valt er wel een punt. En dat maakt de wedstrijd ook zo veel spannender.

2. Geen hooligans

Bij voetbal heb je soms fans die niet zo fijn zijn: type roepers, type we-doen-nogal-druk. De kijkers van tennis daarentegen zijn vaak iets gedistingeerder, soms een beetje snobistisch. Zeker op Wimbledon, maar over het algemeen, gewoon wat rustiger.

1. De vrouwen

Voetbal is een mannenzaak, vrouwenvoetbal wordt gewoonweg niet uitgezonden, maar vrouwentennis is perfect te volgen op tv en dat kan jullie duidelijk bekoren. Sportieve mooie lichamen in maagdelijke witte rokjes en kleedjes: meer heeft een mens soms niet nodig.