Drie op de vier kinderen uit de bovenste helft van de lagere school geven zichzelf meer dan acht op tien op de geluksschool. En dat vinden wij logisch. Want de leukste tijd van ons leven is de kindertijd. Daarom stelden Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje samen van 5 redenen waarom we terug kind zouden willen zijn.

5. Je moet niet alles weten


Als kind mag je gewoon lekker dom zijn en doen. Ah ja, je bent een kind. Je mag dus twijfelen over hoe je een woord schrijft, of totaal niet weten wat de hoofdstad is van één of ander land, of je mag gewoon ook tellen op je vingers. Ware privileges voor kinderen zijn het, die jammer genoeg wegvallen als je volwassen wordt, want dan moet je ineens alles weten. Hatelijk.

4. Verjaardagsfeestjes van 2 tot 5

Als volwassene wordt dat niet meer gedaan, dan moet het allemaal 's nachts gebeuren waardoor je de volgende dag een wrak bent, en dat is doodjammer, want die kinderverjaardagsfeestjes op woensdag tussen 2 en 5 zijn een topconcept. Het huis is versierd met veel ballonnen, er komt wel 's een goochelaar langs en frisdrank en snoepjes voor iedereen! Oh… flashbacks naar die heerlijke sugar rushs van toen.

3. In bomen klimmen

Want het zou raar zijn om dat als volwassene te doen. Of: buiten ravotten. In 't algemeen.

2. Kindermenu's

Oké, we eten allemaal ook graag een keer deftig culinair met van die schuimpkes en al, maar soms hebben we ook gewoon keihard goesting in een curryworst of fishsticks met frietjes. Maar wat staat er dan op die menukaart? Tot 12 jaar! Om te rotten is dat! Leve de kindermenu's.

1. Geen zorgen

Kinderen van 9 jaar moeten geen huis afbetalen, moeten niet zorgen dat de frigo gevuld is en dat partner en kinderen in huis gelukkig zijn en blijven. Kortom, het aantal zorgen van kinderen is beperkt en dat hoort ook zo te zijn. Het jammer is wel dat je dat als kind niet beseft, daar is je verstand nog niet genoeg voor ontwikkeld. Je beseft dus niet dat die tijd ook nooit meer terug komt. En eigenlijk maar goed ook, want anders zouden we ons ook daar ongetwijfeld zorgen over maken.