Club Brugge is landskampioen. En Brugge en omstreken staat op z'n kop. Iedereen wordt zot. Maar hoe komt dat toch? Waarom vinden we voetbal zo belangrijk? Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje.

5. Bezigheidstherapie op tv

Soms is er gewoon niks anders te beleven in het weekend dan voetbal. Zeker omdat voetbal ook massaal wordt uitgezonden op tv, er is altijd wel ergens een voetbalmatch bezig om te bekijken.

4. Om mee te kunnen praten met vrienden en collega's

Veel mensen zijn oprecht geïnteresseerd in voetbal, maar anderen kijken omdat ze anders weten dat ze de volgende dag niet kunnen meepraten met hun vrienden of collega's op het werk. Soms is voetbal kijken dus ook gewoon een kwestie van wat sociale druk.

3. Voor de spanning

Een goeie voetbalmatch is spannend.

2. Vettige boecht eten en pintjes drinken

Of je nu in het stadion gaat kijken of thuis voor tv, voetbal kijken is niet hetzelfde zonder pintjes en vettig eten. Dat hoort gewoon samen zoals Samson en Gert en yin en yang. Het lijkt zelfs zo dat voetbal niet optimaal tot z'n recht komt zonder vettigen boecht.

1. De sfeer en samenhorigheid

Supporteren voor eenzelfde team geeft een ongelooflijk groepsgevoel. Het groepsgevoel is bij geen enkele sport sterker dan bij het voetbal.