Uit onderzoek blijkt dat we gezonder gaan leven als we met pensioen zijn. Sam & Heidi denken dat er nog veel meer voordelen zijn aan gepensioneerd zijn. Ze maakten vanmiddag samen met jou een lijstje!

5. Pralinekes en taart eten met de kleinkinderen

Als je een zekere leeftijd bereikt, is het niet meer zo belangrijk om op je lijn te letten. En wat is er gezelliger dan je kleinkinderen vol te proppen met lekkere dingen? Dat is een oervlaamse traditie die in ere moet gehouden worden en ons allemaal heel gelukkig en ook een beetje vet maakt.

4. Achter de sanseveria's zitten en er eventueel mee praten

Typisch iets voor gepensioneerden en ergens klinkt dat een beetje zielig, maar dat is het totaal niet. Want terwijl je dat doet kan je de hele straat in de gaten houden EN nog een pluspunt: geen plant zo hip in 2016 als de sanseveria.

3. Op reis gaan

En Benidorm is met voorsprong de populairste vakantiebestemming voor ouderen.

2. Op rustige momenten gaan winkelen

Als gepensioneerde ben je vrij op de uren waarop andere mensen moeten gaan werken. Je kan dus gaan winkelen of naar de supermarkt gaan als het lekker rustig is. Willen we nu wel al afspreken dat dat nooit meer gaat gebeuren op zaterdagmiddag? Da's vreselijk voor de jongere generatie.

1. Sporten

Gepensioneerden fietsen graag, al dan niet gemotoriseerd tegenwoordig en ze gaan ook graag zwemmen. Daar zijn zelfs speciale uurtjes voor in de lokale zwembaden. Geen probleem ook als het dan meer weken is dan zwemmen, wel oppassen met het velleke, dat rekt wat gemakkelijker als je op leeftijd bent, zeker met die chloor en al.