De aflevering van Thuis van gisterenavond heeft gescoord. Maar liefst 1.452.817 mensen zaten gisterenavond op het puntje van hun stoel, toen de ontvoering van Sam en Emma door ex-agent en pedofiel Danny tot een hoogtepunt kwam.

En dus vroegen Sam & Heidi zich af: hoe komt het dat zoveel mensen naar de Eén-soap kijken? Ze maakten samen met jou een lijstje.

Je hebt altijd iets om over te praten op café. Of in de wachtzaal bij de dokter, of in de lift op 't werk. Gaat Toon nog leven of is 'm echt volledig dood? Het zijn echte vragen waar een Thuis-kijker mee zit en waarmee je dus wel efkes zoet bent als je iemand tegenkomt.

Omdat je denkt dat Waldek ooit perfect Nederlands gaat spreken. Waldek zit al héél lang in Thuis. Begonnen als Poolse loodgieter, is dat nog altijd, is ook ondertussen perfect geïntegreerd, maar de Nederlandse taal, het lukt hem nog altijd niet zo goed.

Een heel erg goeie reden om elke dag naar Thuis te kijken: vriendinnen Moora Van der Veken en Joy Anna Thielemans. Want zoals luisteraar Wout uit Geetbets zegt: dat zijn echte chickies.

Omdat Nancy en Eddy echt heel grappig zijn. Nancy en Eddy, ook wel Slurfke genaamd, vormen een heerlijk marginaal en steevast prachtig gekleed koppel. En die twee gaan lopen met de beste lines uit de soap. Bijvoorbeeld die keer dat Nancy een medium in huis wou halen om met dokter Geert te babbelen, die dood was, en Eddy tegen haar riep: "In mijn huis komt geen medium, small of large binnen." Dat is geniaal en we weten het allemaal.

Onze dagelijkse portie drama. We hebben allemaal wel 'ns graag een beetje drama in ons leven, en da's exact wat thuis biedt: van gijzelingen tot buitenechtelijke kinderen, van moorden tot ontvoerde baby's, van hevige affaires tot spontane blindheid. In Thuis gebeurt het allemaal en zelfs binnen een aantal weken van hetzelfde seizoen. Kortom ze liegen niet als ze zeggen, nergens beter dan thuis. Thuis rules.