De drie risicomomenten waarop we zin krijgen in een snack zijn 11u01, 15u14 en 21u31. Sam & Heidi maakten samen met jou een lijstje van de 5 lekkerste snacks.

5. Iets gefrituurd

Veel van jullie zijn zotter op de snacks uit de frituur dan op de frietjes, al worden er ook wel af en toe 's snacks thuis bereid. Zoals een kroketje of een bitterbal. De inhoud, de vulling doet er ook vaak niet toe, het gefrituurd korstje volstaat voor een heerlijk snackmoment.

4. Groentjes

Snacks zijn per definitie eigenlijk ongezond, al zijn er toch wat healthyboys en fitgirls onder jullie die de groenten wat willen promoten en dat gesms't hebben. En dan gaat het vooral over de knapperige groenten, want een snack moet per definitie krokant zijn tussen de tandjes, dat is de voorwaarde. En waarom ook niet hé. Worteltjes, wat selder, een klein bloemkooltje. Vergeet wel zeker niet de cocktailsaus, anders is 't ook maar droevig hé.

3. Snoepjes

We weten allemaal dat het ontzettend slecht is, maar toch eten we het o zo graag: snoepjes. In alle soorten en maten.

2. Chocoladereep

Quasi bij iedere werkgever staat er wel een grote automaat, gevuld met de grootste zoete rommel op de planeet. Allerlei chocoladerepen, de ene nog minder voedzaam dan de andere (en met het risico sinds gisteren ook op een stukske plastiek). En toch zijn we allemaal een vogel voor de kat. Ja: verleiding achter glas, de mens heeft het daar moeilijk mee.

1. Chips

Het knabbelt toch zo lekker weg, zeker ook als ze voorzien zijn van ribbels. Ribbels voor extra smaak en pleasure. Wat zou een mens in godsnaam zonder chips doen?