Vandaag begint voor heel wat studenten de blokperiode. Daarom maakten Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje met tips.

5. Plannen

Als een kip zonder kop erin vliegen is geen goed idee. Zorg voor een planning. Maar wel voor een realistische planning. Dus geen waarvan je na één dag al diep in de put zit omdat je je doelstellingen niet gerealiseerd hebt. Maak een mooi schemaatje en werk met kleurtjes die je graag ziet.

4. Pauzes nemen

Uren studeren hoort erbij als je wil slagen, maar ook uren pauze nemen hoort daarbij. Kies wel voor een pauze die niet altijd eten is, of je geraakt op het einde van je examenperiode niet meer uit je bureaustoel omdat je erin vast zit. Ga dus even buiten, wandelen of sporten of ga 'ns langs bij een lotgenoot die ook moet studeren.

3. Extra lekker eten

Vraag je mama om lekker te koken tijdens den blok. En hoe moeilijker de leerstof, hoe lekkerder het eten.

2. Beloningen

Studeren is afzien, face it. Het is dan ook belangrijk dat je iets hebt om naar uit te kijken. Leg dus nu al concreet een vakantie vast of leg alvast een heel mooie outfit in het winkelmandje van je favoriete online winkel.

1. Gewoon beginnen

Je kan de mooiste schema's van de wereld maken, je gsm en Facebook hebben uitgeschakeld en iedereen verwittigd hebben dat ze je niet mogen lastigvallen en dan komt alsnog het moment dat je in gang moet schieten. Want alle technologie ten spijt, het is nog altijd niet mogelijk om iemand anders iets uit het hoofd te laten leren voor jou. Dus leg die cursus voor je en ga ervoor. Wij geloven alvast keihard in jou! En weet dat alles voorbij gaat, zelfs de examenperiode!