Het is vandaag Dag van de Kleuterklas. En dus stelden Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje samen met 5 typische dingen die iedereen meemaakt in de kleuterklas.

5. Een persoonlijk symbooltje hebben

Bijna alle kleuters kregen en krijgen in de kleuterklas een symbool toegewezen. Je bent een panda of een kangoeroe of een vis en dat symbooltje is dan ook vaak je kapstok. Supercute en handig, maar als we groter worden gaat dat eruit, zonde.

4. Samen pipi doen

Als kleuters naar school gaan, zijn het in het beste geval zindelijk. Maar toch worden de toiletbezoeken geregeld door de juffrouw. Op een bepaald uur moet iedereen naar toilet en dan krijg je zo'n gigantische rij kleuters naast elkaar op de pot. Heel schattig, wel goed eigenlijk dat we dat later op 't werk niet meer doen.

3. Fruitsap drinken uit een brikje

Aan de twee vleugeltjes vasthouden en met een rietje drinken.

2. In je jas stappen

Wij volwassenen doen onze jas arm per arm aan, maar als kleuter moest je dat anders doen. Toen moesten we de jas op de grond leggen en er op een bepaalde manier induiken en dan zo over ons hoofd gooien. Weet je nog? Zo praktisch.

1. Knutselen, spelen en vuil worden

Het is gewoon typisch voor die kleutertijd: je mocht schilderen met je vingers en compleet loos gaan in de speeltuin of de zandbak, tekeningen die keilelijk buiten de lijntjes waren ingekleurd werden zelfs op groot gejuich onthaald door de familie.