Afgelopen weekend en ook vandaag nog is er ontzettend veel te doen over het verhaal van Femke Van den Driessche, het meisje dat zaterdag tijdens het WK Veldrijden betrapt is op zogenaamde mechanische doping. Haar fiets bleek namelijk een motortje te hebben. Gisteren gaf ze dan ook een heel emotioneel interview, waarin ze ontkende dat het allemaal bewust is gegaan, ze beweerde dat het de fiets was van een vriend die per ongeluk in de materiaalpost was beland.


Experten in de lichaamstaal zijn geneigd haar te geloven, omdat ze een trillende onderlip en natte wangen had en voortdurend aan 't friemelen was met haar ring.
Anderen beweren dat ze liegt, ze heeft ook haar familie niet mee, want haar broer is gepakt op doping en geschorst, en die broer heeft ook samen met haar vader vogels gestolen.


Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje van 5 valkuilen bij het liegen.

Over een ander onderwerp beginnen. De meeste mensen liegen regelmatig wel 'ns, maar 't is nu niet dat ze dat graag doen. Dus om niet te liegen, wordt er vaak gekozen om een ander onderwerp aan te snijden, waarover niet gelogen moet worden. Veel handiger dan het liegen zelf. Begint je gesprekspartner ineens over het weer of over het nieuws van de dag, dan moet er een alarmbelleke afgaan.

Rood worden. Wie moet liegen, gaat in zijn lichaam meestal een klein paniekaanvalleke voelen. Bloed stroomt ineens keihard door het lijf, en vaak ook richting het gezicht, met het kalkoen-effect tot gevolg. Een rode kalkoen die liegt! Tijd om hem te confronteren met de leugen!

Aan je gezicht komen. Dat blijkt een vaak voorkomend dingetje te zijn bij iemand die aan het liegen is.

Veel te gedetailleerd gaan. Het is typisch voor sommige leugenaars om ineens bepaalde details van een verhaal die totaal niet relevant zijn, volledig uit te werken. Ineens krijgen banale zaken massa's aandacht die het helemaal niet verdienen en dat is keiverdacht! Aha! Ontsmaskerd!

Niet aankijken. Liegen is eigenlijk niet mooi, we weten dat allemaal en wat doen we dan vaak? Wat struisvogels doen. Het gezicht in de grond steken, enfin, in ons geval het oogcontact laten vallen, zodat wij de persoon tegenover ons niet meer zien, waardoor we misschien denken dat de persoon tegen wie we liegen ons ook niet meer ziet. Effe reality check. Struisvogels zijn OERDOM. Neem daar nooit een voorbeeld aan. Echt nooit. Tenzij je mensen wil doen lachen.