Eén op drie Belgen woont in een appartement. En dat zullen er alleen nog maar meer worden. Daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom we allemaal wel in een appartement zouden willen wonen.

5. Er is een lift

In de meeste appartementen hebben luie mensen het naar hun zin, want veranderen van verdieping doe je niet met een trap, dat doe je met de lift. Daar betaal je ook voor in de kosten, dus vooral niks forceren met die benen.

4. Gemeenschappelijke ruimtes worden gekuist

Oké, daar betaal je voor in de maandelijkse kosten, maar het zorgt er wel voor dat tenminste al de toegang tot je eigendom er proper bij ligt.

3. Veel helpende handen in de buurt

Veel mensen kennen tegenwoordig hun buren niet meer, maar in een appartement valt dat best wel mee. Omdat je altijd door dezelfde voordeur moet. Oké, af en toe erger je je soms aan het feit dat de muziek wat te luid staat, maar meer nog kunnen de buren jou helpen, voor een feestje, voor een ingrediënt dat je vergeten bent in de supermarkt.

2. Minder stookkosten

Omdat jouw appartement zich in het beste geval onder, boven en naast een ander appartement bevindt, moet je de verwarming een beetje minder hoog zetten. Want je buren zorgen er ook voor dat jouw appartement verwarmd wordt.

1. Afvalkot

Als je in een huis woont, moet je zelf je afval buitenzetten. De dagen daarvoor staat dat dan vaak wat te stinken in de garage of op de koer, maar wie in een appartement woont, brengt dat gewoon naar het afvalkot. En één of andere verantwoordelijke zet dat buiten op het moment dat de vuilkar komt. Hoe zalig is dat.