Morgen wordt er weer massaal gestaakt. En in combinatie met de regen gaat dat weer heel wat files opleveren. En daarom kan je best carpoolen. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje van de voordelen van carpoolen.

5. Zelf nog een dutje kunnen doen

Natuurlijk niet als je de chauffeur bent want dan moet je vooral wakker blijven. Maar rij je mee met een collega, dan kan jij nog lekker wat knorren tot jullie op je werk zijn, ideaal voor maandagochtend.

4. 't Is goed voor het milieu

De planeet ziet af van alle uitlaatgassen en soms kan het ook zo eenvoudig zijn: meer carpoolen, minder auto's, minder files, minder uitlaatgassen. Shht, hoor je't al? 't is de natuur die danku zegt.

3. Ambiance

Allein is maar allein hé. Met twee of drie in de auto kan je lachen, zwanzen, en meezingen, en mekaar ook wakker houden.

2. Roddelen over het bedrijf

In je werkomgeving ben je soms wat geremd door de aanwezigheid van andere collega's. Maar in de perfect veilige, besloten omgeving van een auto kan je echt all the way gaan. Weten wie met wie aanpapt op je werk, is eigenlijk ook in feite een recht hé.

1. Geld uitsparen

Uiteraard willen we allemaal ook goed doen voor 't milieu en al, maar toch ook voor onze portemonnee. En dat lukt natuurlijk perfect met carpoolen, want dan kan je perfect de kosten van je auto en benzine delen. En met dat geld dat je dan uitspaart, kan je allerlei leuke dingen doen, wel niet op plekken waar ze staken, da's 't enige.