Deze zomer pakt Vier uit met het programma Mijn Lief Is Vrijgezel. Een spelprogramma waarin een vrouw op date gaat met vier mannen en zij moet de vrijgezel proberen te ontmaskeren.

Sam & Heidi hebben samen met jou een lijstje gemaakt van vijf voordelen van single zijn.

5. Altijd tijd voor je vrienden

Wie een partner heeft, is moreel gezien verplicht om daar zoveel mogelijk tijd mee door te brengen. Resultaat: minder tijd voor vrienden en familie. Niet zo als single, dan kan je ja zeggen op alle initiatieven van vrienden.

4. Een strakker lijf

Het is algemeen geweten en ook bewezen: als je van't straat bent, dan laat je 't hangen. Het goei leven hé. Meer eten, minder sport. En hallo love handles. Wie single is, wil net meer zijn best doen om van 't straat te geraken en houdt zijn lijf en vooral zijn eetgewoontes onder controle, minder vetjes dus.

3. Met niemand rekening moeten houden

En je kan alles nog last-minute wijzigen. En zo doe je altijd het allerleukste.

2. Eten wat je wil, waar je wil

In een relatie ga je vaker op restaurant en je moet eerst overleggen over wat je gaat eten en dan afspreken wat dat wordt en wie er naar de winkel gaat. Kortom: gedoe. Niet zo als vrijgezel. Jij kiest wat je eet, wanneer je wil. Een vettige pizza, languit in de zetel, iets minder sociaal aanvaard in gezelschap. Perfect mogelijk als single.

1. Nooit verantwoording afleggen

Hoe laat was jij thuis? Waar heb jij gezeten? En met wie? Het zijn vragen die in een relatie regelmatig gesteld worden en dat kan soms wat controlerend aanvoelen. Wie vrijgezel is, heeft alle vrijheid van de wereld. Kortom vrijgezel zijn, da's vrij gezellig.