Kinderen die vaak verhuizen hebben later meer kans op klachten. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Maar er zijn toch ook een aantal voordelen aan verhuizen? Sam & Heidi maakten samen met jou een lijstje vanmiddag.

5. Overzicht van je spullen


Als je verhuist, moet je alles inladen in dozen en daarna ook weer uitpakken. Een mens weet dan gewoon beter wat hij heeft, niet heeft en wat hij ook meteen kan weggooien. Ideaal om schoon schip te maken met aftandse rommel!

4. Beter seksleven

Blijkbaar is dat echt waar. Verandering van spijs doet eten. En wisselen van omgeving doet vrijen. Het is wat te vergelijken met op hotel gaan naar 't schijnt. verhuizen doet dus ook iets goed voor ons. Love life.

3. Nieuwe mensen leren kennen

Je oude buren waren misschien ergerlijke etters. Je nieuwe buren kunnen altijd je beste vrienden worden.

2. Je kan jezelf verbeteren

Als je verhuist is het doorgaans de bedoeling dat je je verbetert, niet verslechtert. Een beetje groter gaan wonen, een tuin in plaats van alleen een terras, nooit meer parkeerstress voor de deur. Verhuizen kan het leven ook echt aangenamer en gemakkelijker maken.

1. Opnieuw kunnen inrichten

Als je verhuist moet je opnieuw schilderen, kleurtjes kiezen en meubeltjes uitzoeken. Kortom, je kan weer inrichten volgens de laatste trends en dat zorgt ervoor dat je niet gaat leven in een ouderwets, uitgeleefd huis. Oké, je steekt daar vaak belachelijk veel tijd in, maar je kan wel de nieuwste trends volgen op woonvlak en dan zegt iedereen bij het binnenkomen van je nieuwe thuis: "Maar man, dat is hier zo schoooon!"