Eerste werkdag na nieuwjaar. Dan maken we natuurlijk allemaal goeie voornemens... En dat zijn meestal dezelfde voornemens als vorig jaar. Tijd voor een lijstje!

Minder drinken. Iedereen weet dat te veel alcohol niet goed is voor de mens en je hebt net een periode van twee weken achter de rug waarin er massaal gedronken is, het begon allemaal met glühweintjes op de kerstmarkt en dan al die flessen rode wijn en champagne, waardoor je nu mogelijk met een soort van overkill zit en in een vlaag van zinsverbijstering zegt: "Ik ga echt niet veel meer drinken in 2016". Probeer het al 's langer dan de maand januari vol te houden en je bent misschien echt vertrokken.

Van job veranderen. De kans bestaat dat je in 2015, maar ook in 2014 en misschien ook al in 2013 gigantisch hard hebt gezaagd over je werk, over je collega's of over je baas. Dan zit er eigenlijk maar 1 ding op en dat is bye bye zeggen, maar dat is niet gemakkelijk en kost wel wat moed. Bij het begin van het jaar voel je vaak extra dat het tijd is voor verandering, dus komaan, hak die knoop door!

Stoppen met roken. Al vaak geprobeerd, maar zelden in geslaagd. Deze keer misschien wel!

Sporten. Iedereen weet dat sporten gezond is, maar we hebben het altijd zo druk druk druk, en werken aan de conditie is bij veel mensen niet prioritair, tenzij dan in de maand januari. Dan kopen we massaal fitnessabonnementen, moeten we zelfs in de rij aanschuiven in de fitness aan de toestellen, maar zo tegen februari valt het weer stil. Niet dit jaar, neem misschien zo een lekkere coach om je aan te moedigen. Uiteindelijk, ge moogt er ook iets aan hebben he.

Afvallen. Ook in 2016 zijn we er met z'n allen van overtuigd dat we veel gelukkiger zouden zijn mochten we 5 kilo minder wegen. 5 kilo, waarvan we er eigenlijk nog 2 zeker kunnen bijtellen, door al dat eten van de afgelopen weken. En dan wordt er duchtig gedieet. Weg met de koolhydraten, weg met de suikers, weg met de gluten, en dat is niet altijd even goed op lange termijn. Ja, summer bodies are made in winter, oké, maar Rome is ook niet in één dag gebouwd of verbouwd. Dus doe het rustig en gezond! Sonja Kimpen dankt u.