In een open brief heeft Adam Lambert bekend gemaakt weg te gaan bij zijn platenmaatschappij RCA Records. De reden voor de split zijn "creatieve verschillen" tussen de zanger en zijn label.

RCA Records wilde dat zijn volgende album alleen maar covers zou bevatten van hits uit de jaren tachtig, iets wat Adam zeker niet zag zitten. "Ondanks dat er veel goede songs zijn gemaakt dat decennium, zegt mijn hart dat ik gewoon geen cover album moet maken", schrijft de popster.

De Whataya Want From Me-zanger zegt verder RCA Records dankbaar te zijn voor de afgelopen jaren en al bezig te zijn met nieuwe muziek: "Ik ben al vol bezig nieuw materiaal te schrijven met enkele zeer getalenteerde collega's voor een gloednieuw album, en ik kan niet uitdrukken hoe enthousiast ik ben om deze nieuwe sound en richting te delen."

Adam, die vorige week bekend maakte een rol te krijgen in de tv-serie Glee, kijkt positief naar de toekomst: "Mijn passie voor de muziek en respect voor de fans zal altijd voorop staan. Ik ben enthousiast om een nieuw label te vinden die deze visie deelt."