Adele blaast vandaag zeventwintig kaarsjes uit Hiep hiep hoera! Fans wereldwijd hopen dat de jarige zangeres haar fans trakteert op nieuws over haar nieuwe album.

Het is namelijk al ruim 4 jaar geleden dat haar laatste album 21 uitkwam, wat weer de opvolger was van het debuutalbum 19 uit 2008. Zolang Adele zelf de lippen op elkaar houdt over album 3 blijft het gissen.

Dit is wat je zeer waarschijnlijk kan verwachten over het nieuwe album:

1. HET ALBUM GAAT 25 HETEN

Webshop Amazon lekte al eens de naam van het nieuwe album maar ook Adele heeft al tips gegeven:2. ADELE NEEMT ER DE TIJD VOOR

Verwacht werd namelijk dat het album nog voor de zomer zou uitkomen, maar de Britse media brachten vorige week het nieuws dat het album voor de tweede keer is uitgesteld. Vermoedelijk komt Adele rond september van dit jaar met nieuw materiaal, maar niets is zeker.

3. ADELE SCHRIJFT NUMMERS VOOR GROTE DEEL ZELF

"Als ik mijn liedjes niet zelf zou schrijven, zou ik volgende week al met een nieuw album komen", zei Adele in 2012. Ze is een doe-het-zelver, en dat kost tijd: "Ik moet er de tijd voor nemen en een beetje leven. Er zat een gat van twee jaar tussen mijn eerste en tweede album, dus het zal nu hetzelfde zijn."

4. 'SKYFALL'-PRODUCER PAUL EPWORTH WERKT WEER MEE

"Ik ga zeker weten een bezoekje brengen aan Paul Epworth", zei Adele in 2013 toen haar naar haar derde album werd gevraagd.

5. HET NUMMER 'DEVIL ON MY SHOULDER'

Één van de nummers op het album, en misschien wel een single, gaat vermoedelijk 'Devil On My Shoulder' heten. In de database van de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) vonden fans de nog niet eerder uitgebrachte track van Adele.Het nummer is geschreven door Adele en songwriter Greg Wells, die eerder al een nummer meeschreef voor het album 21.

6. GEVARIEERDER GELUID

Een rapnummer op een Adele album? Het lijkt onwaarschijnlijk. De Britse rapper Tinie Tempah biechtte vorig jaar op dat hij de zangeres een nummer had horen rappen in de studio en hij beschreef de rap als "smerig". Die Adele!

Het geeft in ieder geval aan dat Adele op zoek is naar een gevarieerdere sound. Voor haar nieuwe album is ze al gelinkt aan artiesten als rapper Wiz Khalifa, Phil Collins, Ryan Tedder (van OneRepublic) en Damon Albarn (van rockband Blur) voor een mogelijke samenwerking.

7. HAAR EIGEN PLATENMAATSCHAPPIJ?

Sinds het begin van haar carrière zit Adele bij de redelijk kleine platenmaatschappij XL. Het gonst van de geruchten dat Sony Music de zangeres een aanbod van 80 miljoen heeft gedaan om de overstap te maken naar Sony Music. Als extra lokkertje zou Adele zelfs haar eigen platenlabel krijgen.

8. OUDER EN WIJZER

Wat vaststaat is dat Adele een stuk volwassener én gelukkiger is geworden sinds haar laatste album. Iets dat we zonder twijfel terug zullen horen in de liedjes op haar nieuwe album.