Stel je voor: je zit thuis aan de ontbijttafel en plots hoor je ontploffingen. Je komt buiten en ziet auto's in brand staan, sommige mensen zittend wenend op hun knieën naast een lichaam dat niet beweegt. Je wordt bang en beseft dat je eigen leefomgeving plots niet meer veilig is. Je eigen huis werd namelijk in twee seconden gekatapulteerd naar iets dat op de hel lijkt.

Je vlucht weg, maar je weet niet naar waar. Je blijft lopen en hebt geen plan. Plots realiseer je jezelf dat wat je nu bij je hebt, eigenlijk het enige is waarvan je nog zeker bent dat het van jou is. Je mooie kleren en je dure GSM die nog maar voor 47% opgeladen is ... Je papa is nog op het werk terwijl jij met je mama en je broers en zussen vlucht.

Je blijft lopen. Je blijft weglopen van alle plotse ellende. Je blijft weglopen richting een plek waarvan je niet eens weet of je daar welkom bent...

Voor vele mensen is dit momenteel hun wereld. Dat terwijl er veel mensen zijn die er niets van begrijpen en niet willen helpen. Dat verhaal wil Alicia Keys vertellen in haar nieuwe single en videoclip.