De slachtoffers van fake news (om zo aan mensen hun bankgegevens te komen) stapelen zich op. Hanne Decoutere is nu ook slachtoffer geworden van praktijken waar An Lemmens eerder ook al slachtoffer van was.

Er wordt een fake artikel opgesteld met nieuws dat compleet van de pot gerukt is. Bij An ging het om haar ontslag bij Medialaan bijvoorbeeld. Mensen klikken door en laten zich verleiden om gegevens in te voeren. Vervolgens wordt er zonder hun toestemming geld van hun rekening gehaald.

Het is nu al enkele maanden geleden dat dat fake bericht werd verspreid maar ze heeft er nog steeds last van. Mensen denken dat zij achter de oplichterij zit: "Mijn mailbox zit vol boze mails, terwijl ik evengoed van niks weet!"

Ze laat het hier niet bij en legt klacht neer wegens laster en eerroof. "Mijn naam is verbonden aan iets waar mensen mee worden opgelicht. Dat tast mijn imago aan dus het is mijn volste recht om klacht neer te leggen."

Moest je dergelijke berichtjes tegenkomen denk dan twee keer na voor je je gegevens doorgeeft en rapporteer verdachte artikels in je feed!