Zes dagen na zijn dood heeft Tims familie een statement naar buiten gebracht waarin het erop lijkt dat Tim zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

In de open brief zeggen ze dat hij 'het niet meer aankon'.

Het statement, dat vertaald werd uit het Zweeds, zegt:

Balans in het leven

"Onze Tim was zoekende, een fragiele artistieke ziel die antwoorden zocht op existentiële vragen. Een overambitieuze perfectionist die reisde en hard werkte op een tempo dat tot extreme stress leidde." 

"Wanneer hij stopte met touren, wilde hij een balans in het leven vinden om gelukkig te zijn en te doen waar hij het meest van hield - muziek. Hij had veel moeite met gedachten over de betekenis van het leven, zijn doel, en geluk. Hij kon niet langer verder." 

Tim wilde rust

"Hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de business waar hij inzat. Hij was een gevoelige jongen die van zijn fans hield maar de spotlights meed."

"Tim, wij zullen voor altijd van je houden en je missen. De persoon die je was en je muziek houden je herinnering in leven."

"Wij houden van jou, je familie."

De familie zegt dus niet letterlijk hoe de Zweedse top-dj aan zijn einde is gekomen, maar het lijkt er sterk op dat het om zelfdoding gaat.

Het hele statement vind je hier. 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.