Gisterenavond werden de Billboard Music Awards uitgereikt en zoals bij elke awardshow was het er eentje met zeer opvallende speeches en optredens.

Sam Smith houdt een stille speech

Sam Smith won de award voor Top Male Artist. Sam is nog aan het herstellen van een stemoperatie dus kon hij de award niet komen ophalen. Hij maakte een schattig filmpje waarin hij al zwijgend zijn fans bedankte. Gemakkelijkshalve maakte hij van de gelegenheid gebruik om Ed Sheeran uit te nodigen voor een date bij Chippendales.


One Direction deelt award met Zayn

De jongens van 1D verdienden de award Top Group/ Group. Liam vond het belangrijk om ook Zayn te bedanken voor deze award.


Nicki minaj gaat all the way

Vuurwerk, acrobaten, dansers én David Guetta. Nicki Minaj haalde werkelijk alles uit de kast tijdens haar optreden op de awards. Ze bracht er het nummer The Night Is Still Young waarna ze samen met David Guetta Hey Mama er nog even doorknalde. Taylor Swift ging er in elk geval los op. Nicki liet duidelijk haar beste kant zien. Welke dat is, mag je zelf bepalen.


Wiz Khalifa brengt beklijvend optreden

Samen met zanger en pianist Charlie Puth bracht Wiz Khalifa een prachtige live-versie van See You Again. Op de tonen van een vioolstuk werden videobeelden uit de Furious-film getoond waardoor Paul Walker op een beklijvende manier werd geëerd.


Ook Imagine Dragons brengen eerbetoon

De kerels van Imagine Dragons wilden met hun optreden op de awards blueslegende B.B. King eren. B.B. King overleed vorige week, hij was één van de grootste gitaristen aller tijden. Imagine Dragons brachten een heerlijke maar ingetogen versie van Stand By Me.


Taylor Swift steelt de show

Het was een grote avond voor Taylor Swift. Ze lanceerde niet alleen haar nieuwe Bad Blood Video maar het werd ook meteen duidelijk dat zij echt wel de grootste artiest is. Zo won ze maar liefst 8 awards waaronder Top Artist, Top Female Artist, Top Billboard 200 Album, and the fan-voted Billboard Chart Achievement Award. Diegene die met de kussen van Taylor mocht gaan lopen was Calvin Harris. Na de lancering van de videoclip, liep Taylor naar Calvin om hem eens goed vast te pakken.