Na de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus vragen nu ook artiesten de hulp van hun fans. Wat ze moeten doen? Heel simpel: blijf binnen, vermijd zo veel mogelijk contact en help mensen die het moeilijk hebben. Onder andere Dua Lipa, Sam Smith en Justin Bieber plaatsen een oproep om binnen te blijven op Instagram.


Dua Lipa wil ons sensibiliseren om thuis te blijven en er zo voor te zorgen dat we het virus onder controle krijgen. Ook roept ze op om kwetsbare groepen te helpen waar mogelijk: "Blijf veilig, was je handen, wees bij je dierbaren en onthoud en denk vooral aan degene die minder geluk hebben dan jij".


Dit bericht bekijken op Instagram
Thinking of you all x
Een bericht gedeeld door Sam Smith (@samsmith) op


In deze emotionele video verklaart Sam Smith dat hij voorlopig alleen last heeft van zijn allergie en een beetje hoofdpijn. Toch roept hij dat mensen zo veel mogelijk voor elkaar moeten zorgen en helpen waar mogelijk: "Ik denk dat het heel belangrijk is nu dat we zorg dragen voor elkaar zeker voor de ouderen! Ik ben bezorgd om mijn grootmoeder en nog meer mensenJustin Bieber wil met zijn post mensen eraan herinneren wat we kunnen doen als we samenkomen! Een boodschap voor zijn volgers: "Laten we dan nu samenkomen door onszelf te isoleren, totdat we meer antwoorden hebben! Onze grootouders rekenen op ons."