Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Jason Derulo, Meghan Trainor, P!nk, Mary J. Blige, Selena Gomez en Britney Spears zijn maar enkele namen van de 24 artiesten die te horen zijn op een nummer dat geschreven werd om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de dodelijke schietpartij die op 12 juni plaatsvond in een homoclub in Orlando. 49 mensen kwamen daarbij om en 53 raakten gewond.


Songschrijver van Bieber

De sterren verzorgen de zang van het nummer 'Hands', een goede doel-nummer dat geschreven werd door Justin Tranter, de man die nummers schrijft voor onder andere Justin Bieber ('Sorry'), DNCE, Selena Gomez en Gwen Stefani, met de steun van GLAAD, de organisatie die opkomt voor de rechten van holebi's in de Verenigde Staten. Voor de opnames werden studio's gebruikt verspreid over heel Amerika.

Het idee voor het nummer kwam de dag na de gebeurtenissen. "Net als de rest van de wereld werd ik wakker met het nieuws. Ik was geschokt en triestig," vertelt Tranter die al vaker geld inzamelde voor de holebibeweging.

"Als je naar het nummer luistert, hoor je dat haat de drijfveer was. Dat is belangrijk omdat we de oorzaak moeten kennen om ze aan te kunnen pakken," zegt Sarah Kate Ellis, de CEO van GLAAD,

Ook Mark Ronson werkte mee aan het project.

Download 'Hands' op iTunes via deze link.