Coachella en Tomorrowland: het zijn momenteel waarschijnlijk de twee meest gehypete festivals van de wereld.

Afgelopen weekend zag je ongetwijfeld duizenden bloemenkransen op snapchat als filter passeren en las je op internet regelmatig iets over het Amerikaans festival. Eind juli zal de rest van de wereld dan weer duizenden beelden van Tomorrowland zien passeren.

België moet dus zeker niet onderdoen als het op internationale festivals aankomt. Of wel?

Fashion

Wie Coachella hoort, zal misschien ook wel vrijwel meteen aan mode denken. Meestal kan je de modetrends voor tijdens de zomermaanden terugvinden op Coachella. Dit jaar is dat zijn de modetrends enorm onthullend, zien we veel diepe en pikante decolletés en gaan we in het algemeen terug richting de 70's.

Op Tomorrowland spot je voornamelijk mannen in bloot bovenlijf, vrouwen in bikini en dat alles in combinatie met flashy kleuren.

Coachella - Tomorrowland: 1 - 0. Wie vooral nieuwe fashiontrends op een festival wil spotten, kan best afzakken richting Coachella.

Muziek

Eigenlijk kan je Tomorrowland een beetje vergelijken met een openluchtdiscotheek. Aan alle stages kan je namelijk enkel genieten van DJ-sets. Sommigen vinden dat jammer, anderen vinden dat dan weer zalig en staan per dag maar vijf minuten stil en dat is dan meestal aan de toog wanneer ze een pintje proberen te bestellen.

Op Coachella kan je naast geweldige DJ-sets ook genieten van geweldige live-optredens. Maar of mensen daar echt dansen zoals je ze op Tomorrowland ziet dansen? Hmmm... Net niet. Gelukkig is de muziek met zo'n internationale line-up op Coachella om duimen en vingers van af te likken.

Coachella - Tomorrowland: 2 - 0. Het is enorm duidelijk dat iedereen op Tomorrowland veel harder van de muziek geniet dan ze op Coachella doen. Maar als je echt puur voor de muziek naar een festival wil gaan? Dan kan je best tickets kopen voor Coachella.

Sfeer

Wie ooit al eens op Tomorrowland was, kan het niet ontkennen: de sfeer is er magisch! Iedereen danst en geniet van de muziek, dat alles in combinatie met een pintje of een cocktail in de hand.

Op Coachella lopen er bijna alleen maar VIP's rond. Meestal voelen VIP's zich te goed om echt helemaal los te gaan op een festival. Op Coachella is het blijkbaar ook de gewoonte dat drank en muziek redelijk gescheiden blijven. En dat heeft helaas zijn gevolgen op vlak van sfeer.

Coachella - Tomorrowland: 2 - 9001. Wil je voor de ultieme sfeer gaan op een festival? Dan mag je blij zijn als je een festivalticket voor Tomorrowland hebt. En de sfeer is uiteindelijk toch het enige dat écht telt op een festival?

Lang leve Tomorrowland!