Vorige week opende hij het EK Voetbal in Frankrijk en vandaag zet ik hem een uur lang centraal in deze Saturday Night Special: David Guetta!

De afgelopen weken was hij echt hot news, want David maakte het officiële voetbal EK-lied met de Zweedse zangeres Zara Larsson en hij mocht dan ook de EK-openingsceremonie verzorgen. Bekijk het hier.


Hij heeft naast zijn eigen nummers ook voor andere grote namen geproduced. Zo is hij verantwoordelijk voor I Got A Feeling van de Black Eyed Peas, echt een wereldhit en meteen ook z'n eerste grote job als producer. Normaal werkte hij altijd achter zijn laptop om muziek te maken, maar door met Will.I.Am in de studio te duiken werd het plots allemaal veel grootser, vertelt hij hier zelf:

Hij won voor twee nummers al een Grammy Award. Eentje voor When Love Takes Over met Kelly Rowland en één voor Revolver met Afrojack:


Vele grote artiesten coverden zijn nummers. Ook Nielson heeft zich eens gewaagd aan een David Guettanummer. Dangerous, maar Nielson zou Nielson niet zijn als hij het nummer niet zou vertalen:

Onze eigen Maarten Vancoillie is grote fan en heeft hem in 2014 nog geïnterviewd in de Q-studio: