Vind je het ook zo storend dat de spullen die je koopt snel in de vuilbak belanden? Om deze geplande veroudering van de meeste producten tegen te gaan besloot een Britse vrouw een website op te richten waarop je alleen producten kunt kopen met een levenslange garantie. Reden genoeg voor Sam & Heidi om samen met jou een lijstje te maken van 5 dingen die het vaakst stuk gaan.

5. Panty's

Dit is een probleem waar vooral vrouwen onder lijden, maar ook mannen die hun vrouw snel willen uitkleden. Panty's zijn gemaakt van nylon en nylon is niet gemaakt voor de eeuwigheid. Je steekt er dus je voet in of haalt hem eruit, en rak: een ladder in je kous. En dan kan je alleen maar hopen dat je op dat moment niet op je werk of op date bent, want dat is lelijk en gênant.

4. Relaties

We dachten in eerste instantie aan materiële zaken. Maar ook veel luisteraars sms'ten ons over relaties, want die gaan jammer genoeg ook vaak sneller kapot dan we zouden hopen. We gaan ze vaak aan voor de eeuwigheid, maar er zit niet altijd garantie op. En ruilen ligt dan ook wat moeilijk.

3. Balpennen

Een balpen kan op ALLE manieren stuk gaan. En een balpen is ook ALTIJD stuk als je ermee wil schrijven.

2. Groen

Denk aan je gazonneke in de tuin of de kamerplanten binnen. De meeste mensen doen op zich wel moeite om die dingen te laten leven, wat water geven enzo. Maar toch rendeert dat niet altijd, met een zielig, bruin afgestorven iets tot gevolg. Planten, ze maken niet altijd lang deel uit van een gezin, jammer genoeg.

1. Een smartphone

Het kost veel geld, face it, maar het rendement daarvan ligt eigenlijk niet echt hoog. Oké, we gebruiken dat ding veel. Maar het gaat ook vaak belachelijk snel kapot, soms letterlijk, omdat we 't af en toe 'ns laten vallen waardoor het scherm vol krassen staat. Of we laten 'm in de toiletpot vallen. Maar soms gaat het ook als het ware inwendig kapot, omdat je smartphone gigantisch traag wordt door allerlei updates en je eigenlijk verplicht wordt om een nieuwere versie aan te schaffen. De houdbaarheid van een smartphone is belachelijk beperkt.