Als je lang met iemand samen bent, is het normaal dat je je af en toe ergert aan iets dat de ander doet. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje van de 5 grootste ergernissen bij koppels.

Geen oog voor detail. Vaak zijn het de mannen die hier schuldig aan zijn, maar het kunnen perfect ook de vrouwen zijn en het kan verschillende vormen aannemen. Van niet zien dat er stof op te trap ligt, tot niet opmerken dat er nieuwe kledij wordt gedragen of dat er naar de kapper is gegaan. Dat kan frustrerend zijn, maar vaak is het niet met slechte bedoelingen. Ook al ben je dus ontgoocheld, het is geen ramp.

Niet romantisch zijn. Er bestaan mensen die jaren samen zijn en mekaar nog elke dag I love you-briefjes nalaten op de koelkast of het bed voorzien van rozeblaadjes, maar dat is niet standaard. Romantiek op een andere manier bekijken is dus de boodschap. Zoals boterhammekes maken voor elkaar of mekaars fietsbanden op pompen. Zooo romantisch.

Als je een afwasmachine hebt: de vuile borden NIET in de afwasmachine zetten. Maar er bovenop.

Gewichtstoename. Koppels die gaan samen wonen, blijven meestal niet op hetzelfde gewicht. Meestal komen er wat kilootjes bij, en dat kan wennen zijn voor de beide partners. Maar niet erg: in het Engels omschrijven ze volslank ook vaak als more to love. Kortom, er is dus letterlijk door de gewichtstoename meer partner om graag te zien en dat kan nooit slecht zijn.

Boeren en protten, smakken en snurken. Kortom, irritante geluidjes. In de eerste maanden van een relatie laat je meestal nog niet alles los, maar dan komt er een keerpunt. En hopla. Alles wordt losgelaten. En dat kan wel 's leiden tot een ergernisje groot of klein. Weet gewoon dat dat in zowat alle relaties is, en dat je het gewoon moet bedekken met de mantel der liefde. En dan gewoon hopen dat die mantel ook wat vieze geluiden en geuren bedekt.