Verzadigde vetten mogen terug op ons menu. Ze van je bord bannen vermindert het risico op hart- en vaatziekten namelijk toch niet, zo verzekeren Britse onderzoekers ons. Dus we mogen weer boter eten! Daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje van de 5 lekkerste gerechten met boter.

5. Sole meunière

Een goed viske komt het best tot zijn recht in een badje boter, zeker de solekes. Gooi er dus gerust een klont boter bij, zonder extra schuldgevoel. Misschien heel eventueel de frieten skippen in dat geval, maar niks forceren hé.

4. Op brood

Hoe goed is vers brood met een goei laagske boter? Hoe dikker de laag boter, hoe beter, eventueel ook aangevuld met van dat grof zeezout.

3. Cake

Cake kan je in allerlei smaken maken. Maar een gewone cake met boter blijft toch ook héél lekker? Vooral als de bomma cake heeft gebakken. Mmmm!

2. Asperges

Het seizoen is net begonnen en het plan is om op die nieuwe asperges nog meer boter op te kappen dan bij het vorige aspergeseizoen. Kwestie van de asperge in al zijn tijdelijke glorie optimaal tot zijn recht te laten komen en te laten wegglijden in de desbetreffende mond.

1. Crème au beurre

De basis van crème au beurre is beurre. Dat betekent boter. En vaak voelden mensen zich daar schuldig bij, maar dat is dus nu niet meer nodig.