Valentijn nadert met rasse schreden, maar voor heel wat Belgen heeft die dag bitter weinig te maken met liefde. Niet minder dan 21% van de Belgische koppels blijft enkel nog samen omdat een scheiding financiële problemen met zich zou meebrengen. Dat weigeren Sam & Heidi te geloven en daarom maakten ze samen met jou een lijstje van 5 andere redenen om samen te blijven met je partner.

5. Eten

De liefde gaat door de maag, zegt het spreekwoord, en dat is ook zo. Iemand die goed kan koken moet je koesteren. Want wat is er toffer dan 's avonds thuiskomen en ontdekken dat er iemand voor jou gekookt heeft? Zó tof, en ook belachelijk gemakkelijk, zo iemand mag je echt niet laten gaan.


4. Seks

Ook al vindt die na al die jaren samen zijn nog maar amper tijd, toch is er nog altijd die kans dat het gaat gebeuren die je misschien minder hebt als vrijgezel. Blijf dus bij je partner om die ene kans op seks per week zeker niet te verspelen!

3. Jezelf zijn

Bij wie kan je anders zo jezelf zijn als bij je lief? Hij/zij verdraagt álles.

2. Humor

Humor is heel belangrijk in het leven en vaak zijn partners daarvan de grootste leverancier. Ook al zijn de mopjes soms flauw (trek 'ns aan mijne vinger) of heb je ze in al die jaren al een paar keer gehoord. Toch kunnen ze nog een gevoelige snaar raken. Het teken ook dat de liefde nog niet voorbij is. Samen lachen is de max.

1. Omdat we hem of haar toch nog altijd wel heel graag zien

Al wordt er soms wel 'ns gemeen gezegd: 't is geen schoon, maar we zijn ze gewoon. Vaak zit er achter die boertige façade een kern van liefde. Liefde is namelijk nog altijd de beste basis voor een relatie. Eigenlijk ook de enige.