Cinema. Je hebt net een dikke 10 euro inkom betaald en nog 's een kleine 10 euro voor een grote cola en een emmer popcorn, met als gevolg, de film is een halfuur bezig en je moet naar toilet. De film stopzetten, dat gaat thuis, maar in de bioscoop niet ... Dat eeuwige dilemma: ga ik naar toilet want ik moet dringend, of blijf ik toch zitten uit schrik een cruciale scène te missen. Het is hart- en blaasverscheurend.


Op het openbaar vervoer. Zit je op de trein, dan is er de mogelijkheid, tenminste als de trein niet stilstaat, om het treintoilet op te zoeken. Heel voorzichtig de deur te openen en te kijken of het toilet niet te vies, vuil of vettig is. Nu zit je op de tram of de bus, forget it, geen toilet daar. Op de tandjes bijten en hopen op zo weinig mogelijk vertraging is de enige optie.


Op een festival. Een mix aan problemen. Je staat op de eerste rij, en moet je plekje afstaan omdat je blaas het niet meer kan houden. Of telkens je adem inhouden gedurende het toiletbezoek, een echte survivaltest. Om dan nog over de lange wachtrijen en het gebrek aan wc-papier te zwijgen.


Tijdens een examen. Examens afleggen betekent stress. En stress betekent druk op de blaas. Je kan dus perfect om 5 voor 9 naar toilet zijn geweest om 5 over 9 opnieuw heel dringend weer te moeten en dat gaat niet zomaar tijdens een examen! De kans is dus groot dat als je al naar toilet mag er een soort pipi-chaperonne meemoet. Gênant.


In de file. Absoluut topantwoord. Je bent dan namelijk gegijzeld in je eigen voiture. Stoppen langs de kant is onmogelijk, het volgende tankstation is zelden in zicht en daar zit je dan, te wiebelen op je autostoel. Ben je een man, dan kan je nog met een soort opendeurenconstructie werken, ben je een vrouw, dan ben je zwaar gesjost