Een week lang wisselden Sam & Heidi van leven. Een week lang stond hun leven op z'n kop. Ze leerden zowel elkaar als zichzelf beter kennen. 

En ook wij leerden hen beter kennen! 

Dit kwamen we te weten over Heidi 

1) Ze bestelt haar autobanden online

Heidi rijdt met een Toyota en heeft daarvoor een speciaal type band nodig, een type dat de garage niet altijd op voorraad heeft. Daarom koopt ze haar banden online. Iets wat voor een autofreak als Sam echt niet door de beugel kan. 

2) Ze 'stal' bestek op MEDIALAAN

Sam kookte voor de vriendinnen van Heidi. Toen ze samen aan de tafel van Heidi aan het eten waren, ontdekte Sam plots iets: hij had een vork van MEDIALAAN in zijn handen. Heidi heeft die dus ooit meegenomen. Oeps! 

3) Ze wil graag een hond na de ontmoeting met Shiva, de adoptiehond van Sam

Heidi heeft ook een huisdier: haar kat Lobbe. Lobbe komt uit het asiel en kreeg bij haar een nieuwe thuis. Na de kennismaking met Sams hond Shiva, ook uit het asiel, denkt ze er aan om een hond te nemen. Samen met An Lemmens ging ze een namiddag wandelen met twee lieve honden uit het hondenasiel in Aarschot. 

4) Haar bomma en haar opa hebben een zeer speciale band

Heidi’s grootouders hebben een heel speciale band met elkaar. Bomma Irène is namelijk de mama van haar papa en opa Jos is de papa van haar mama. Jos en Irène hebben elkaar gevonden nadat ze alleen zijn komen te staan en schieten heel goed op met elkaar. 

Conclusie: Heidi kwam erachter dat ze wel houdt van afwisseling, maar dat ze ook nood heeft aan regelmaat in haar leven: sporten, gezond en gevarieerd eten en op tijd gaan slapen. Dat had ze niet in het chaotische en drukke leven van Sam. Haar familie en vrienden zijn van goudwaarde voor haar. 

Dit ontdekten we over Sam 

1) Wil enorm graag pleegouder worden

Het is geen groot geheim: Sam wil niets liever dan samen met zijn man Wannes voor pleegkinderen zorgen. Het proces is echter niet zo gemakkelijk. Om alvast een beetje te oefenen voor het vaderschap, ging hij samen met Heidi’s zus Erika Van Tielen en haar zoontjes Rowen en Finn naar de binnenspeeltuin Jobland in Brecht.

2) Hij haat shoppen

Ondanks zijn haat voor winkelen, liet hij zich toch door de mama van Heidi meesleuren naar het Waasland Shopping Center, en koos zelfs een outfit voor Heidi. 

3) Hij is onlangs vegan geworden 

Zijn man Wannes was al vegetariër, maar sinds kort ging hij nog een stapje verder. Aangezien Wannes thuis kookt, doet Sam mee met de vegan levensstijl van zijn man: gezond én ecologisch. Tijdens de Life Swap moest hij het veganisme wel even aan de kant schuiven, maar dat vond hij duidelijk niet zo erg. 

4) Hij heeft twee linkerhanden 

Sam is een man van vele talenten, maar klussen hoort daar niet echt bij. Heidi schakelde tijdens het experiment dan maar papa De Bruyn in om wat klusjes in Sams huis op te knappen. Ook zingen is niet één van zijn sterkste kanten. Hij gaf op de laatste dag van de Life Swap een live optreden in brouwerij Alken-Maes samen met de coverband Uncle Phil. Het was niet altijd even zuiver, maar de performance mocht er zijn. 

5) Hij draagt al zijn kleren ongestreken 

Strijken? Daar doet Sam niet aan mee. Hij doet al zijn kleren ongestreken aan en heel eerlijk: je ziet het amper. 

Conclusie: Sam leidt een bijzonder druk leven en kwam tot de conclusie dat hij wat meer rust in zijn leven moet inbouwen. Af en toe niets doen hoort daar ook bij. Hij heeft daarnaast ook ingezien dat hij nog meer contact moet onderhouden met zijn familie.