Yes, 'Liefde Voor Muziek' komt sneller terug dan verwacht! De artiesten van het afgelopen seizoen verzamelen opnieuw voor een speciale Rode Neuzen Dag-editie. Het initiatief staat dit jaar in het teken van muziek en wat die voor jongeren kan betekenen op momenten dat het even minder gaat. Geen verrassing dus dat Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet en The Starlings maar al te graag meewerken aan deze unieke aflevering. Regi: "Ik ben er nog altijd niet goed van. Dit is één van de meest emotionele dingen die ik ooit gedaan heb."

Ik moet zeggen dat ik me toch ook wel wat onzeker voel over de toekomst. Zeker nu met Corona, en de maatregelen die weer verstrengd zijn”, vertelt Tom Dice van The Starlings. “Als ik dan naar Chicago van Sufjan Stevens luister of Phoebe Bridgers, dan brengt me dat echt tot rust”, vult Kato aan. Onderzoek wijst uit dat muziek voor sommigen therapeutisch kan werken en zelfs een ‘persoon’ kan vervangen.

De nummers die de artiesten brengen, zijn uiteraard niet toevallig gekozen. Maar wie welk nummer zingt en of het dan elkaars nummers zijn en vooral waarom precies die nummers gekozen zijn, houden de artiesten de lippen stijf op elkaar. “Dan moet je maar kijken op 13 november”, knipoogt Gene Thomas, “Ik kan je wel al verklappen dat het niet allemaal ‘gevoelige’ nummers zijn - integendeel. Eens goed uit je dak gaan of stevig rocken, het kan zo’n deugd doen, toch? En het kan je tegelijk ook écht gelukkig maken.”  Uiteraard hebben de muzikanten zelf het ook niet makkelijk gehad tijdens de afgelopen coronaperiode - zonder optredens. “Net daarom zijn we eigenlijk heel blij dat we dit programma kunnen maken om aan jongeren die het nu ook moeilijk hebben te laten zien: Hey, we zijn jullie niet vergeten. Maar ook de boodschap mee te geven dat muziek echt wel kan helpen tijdens moeilijke tijden”, vult Sean Dhondt aan.

Het resultaat is op vrijdag 13 november om 20u40 te zien bij VTM.