Nu het einde van 2016 nadert, duiken de eindejaarslijstjes weer op. Ook Google blikt terug en verklapt wat ons bezig hield in 2016. Naast Facebook en Pokémon Go, duiken er ook heel wat beroemdheden op in dat lijstje. Dit zijn de meest gegooglede celebrities van het voorbije jaar!

1. Justin Bieber

De Beliebers hebben ook dit jaar niet stil gezeten. Zelfs als de wereldberoemde Canadese zanger geen album uitbrengt, weten de fans hem wel te vinden op Google. De laatste weken kwam Bieber weer in de blaadjes terecht, ironisch genoeg om te melden dat hij vooral met rust gelaten wil worden. De paparazzi zijn bijzonder hardnekkig en dat is de Biebs een beetje zat. Begrijpelijk natuurlijk, dus de fans houden het best op stiekem cyberstalken!


2. Beyoncé

Queen B mag zich ook Queen G noemen, want de Amerikaanse R&B-godin werd massaal gegoogeld dit jaar. Haar spetterende album Lemonade heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken, net zoals haar huwelijksstatus die door dat album in gedrang leek te komen. Maar kijk, ten huize Carter-Knowles lijkt alles nog steeds peis en vree en de twee hebben hoe dan ook goed geïncasseerd dankzij Beyonce's zesde album.


3. Cristiano Ronaldo

Niet alleen artiesten doen het goed in de zoekresultaten van Google. Ook Portugees voetballer Cristiano Ronaldo was bijzonder populair. Hij heeft dan ook een topjaar achter de rug. Ronaldo won dit jaar met Real Madrid de Champions League en met Portugal het EK. Dankzij dat glorieuze jaar mocht hij ook voor de vierde keer de Gouden Bal in ontvangst nemen.


4. Kim Kardashian

Of het nu om haar welgevormde achterwerk gaat, de escapades van echtgenoot Kanye West of de terugkeer naar het jetsetleventje na een overval in Parijs: Kardashian scoort. Ook dit jaar werd de Amerikaanse societyster duchtig gegoogled. Zelfs als Kardashian de anonimiteit induikt om te bekomen van de heisa rond haar eigen persoon en die van haar getroubleerde hubby, blijft haar persona clicks opleveren op Google.

5. Rihanna

Rihanna liet zich dit jaar op Pukkelpop zien, maar liet bijna een uur op zich wachten. Fashionably late kroop Badgalriri uiteindelijk toch op het podium om hits als Bitch Better Have My Money en Love The Way You Lie te brengen. Het optreden kreeg gemengde kritieken, maar op Google blijft Rihanna een queen in de zoekresultaten. De Vlaming is nog steeds gek van Riri of heeft haar gebrek aan bioritme duidelijk vergeven!