Adele staat op het punt een platencontract ter waarde van zo'n 90 miljoen pond (116 miljoen euro) bij Sony te tekenen. Daarmee zet ze een nieuw record en geeft ze Whitney Houston het nakijken, die met ongeveer 90 miljoen euro de beste deal kreeg voor een vrouw. Toch zijn die bedragen nog steeds peanuts bij de bakken geld die soms verscheept worden om artiesten binnen te rijven. Dit zijn de meest lucratieve platendeals ooit!

Michael Jackson

Als je de King of Pop bent hoef je niet eens levend te zijn om miljoenen te incasseren. Een jaar na zijn dood, 'kreeg' MJ een contract bij Sony voor 164 miljoen pond (zo'n 212 miljoen euro). Die catalogus blijft ook renderen, want Michael Jackson is nog steeds de bestverkopende dode celebrity ter wereld.


Robbie Williams

Robbie Williams mag het duurste platencontract voor een Britse artiest op zijn naam schrijven. Hij kreeg zo'n 103 miljoen euro van EMI. Geen slechte zet, want Williams verkocht wereldwijd al meer dan 55 miljoen platen. Niet alleen dat, hij is ook nog eens de best verkopende Britse solo-artiest in het Verenigd Koninkrijk en de best verkopende niet-latino-artiest in Latijns-Amerika. Dus ook voor de platenmaatschappij is het een win-win-situatie gebleken!


Whitney Houston

Op het hoogtepunt van haar carrière was Whitney Houston een goudmijn. Geen wonder dat Arista dan ook een dikke 90 miljoen overhad om de Amerikaanse zangeres in te lijven. Zij was de bestbetaalde vrouw tot nu toe, want Adele verbreekt dat record als ze haar deal met Sony sluit.


En andere grootheden...

Ook R.E.M, Bruce Springsteen en U2 zagen hun bankrekening serieus de hoogte inschieten na het tekenen van een lucratief platencontract. U2 prijkt zelfs op de tweede plaats in het lijstje van best betaalde band ooit. Michael Jackson kreeg 212 miljoen euro, maar Bono en zijn kompanen deden vast ook niet moeilijk over de 170 miljoen die zijn in hun handen kregen gedrukt!