Ook dit jaar deden de meisjes van K3 vrolijk mee met 1 april: op Twitter lieten ze namelijk weten dat hun nieuwe namen vanaf nu Kim, Kylie en Kate zouden zijn. Maar nu blijkt dat meisjes ook echt de namen Kim, Kylie en Kate krijgen.

Geen nood: Hanne, Klaasje en Marthe blijven hun naam in het echte leven wel houden. Maar vanaf zaterdag 9 april gaat er een nieuwe animatiereeks van K3 'De Avonturen van K3' in première bij VTMKZOOM. In België en Nederland zullen de meisjes nog steeds Hanne, Klaasje en Marthe heten. In het buitenland krijgen ze wel de naam Kim, Kylie en Kate.

In 'De avonturen van K3' zijn Hanne, Marthe en Klaasje vanaf 9 april elke zaterdag- en zondagochtend om 8u00 als animatiefiguren te zien bij VTMKZOOM in een serie vol avontuur, humor, glitter en glamour. Samen met de chauffeur van hun tourbus komen ze heel wat onverwachte avonturen tegen. Slagen ze er bijvoorbeeld in een weeshuis te redden, snode juwelendieven te ontmaskeren, een verlegen monster in een meer te beschermen tegen jagers én toch nog op tijd te komen voor hun optreden?

In de versie die wij op tv te zien zullen krijgen, zullen de drie meisjes nog steeds Hanne, Klaasje en Marthe heten. Maar aangezien de animatiereeks ook in het buitenland gedraaid zal worden, hebben ze ervoor gekozen om de drie meisjes ook een naam met K te geven. Dat doen ze niet alleen omdat 'Kim, Kylie en Kate' internationaler klinkt, maar ook omdat je in het buitenland niet zo makkelijk kan uitleggen van waar de naam K3 eigenlijk komt.

Nu is het nog maar wachten op een volledige vertaling van 10.000 luchtballonnen: 10.000 air balloons!