Tijs Vanneste, aka 'Van Echelpoel', heeft een nieuw lied geschreven speciaal voor OverKop; de organisatie die zich inzet voor psychische problemen bij jongeren.

In het nummer ‘Soms’ erkent Tijs dat het bij iedereen wel eens moeilijk gaat, ook bij zichzelf, en vraagt hij om liefdevol en zorgzaam met elkaar om te gaan. Hij werkte vroeger als creatief therapeut met kwetsbare jongeren. Tijs schreef dit nummer niet in opdracht, maar zocht zelf contact met OverKop omdat hij het hen graag wou schenken. Hij gelooft heel hard in de aanpak en werking van OverKop.

“Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik me extra inzet voor jongeren. De wereld en maatschappij worden er niet simpeler op. Zeker niet voor zij die iets minder standvastig in het leven staan. Het is voor de meesten onder ons roeien met de riemen die je hebt. ‘Soms’ is een lied voor jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf, met anderen of met het leven. Het is bedoeld als een lichtpuntje waaraan je je kan vastklampen en waardoor je in het beste geval zelfs kracht vindt om een nieuwe start te maken.”

Er is gemikt op een lancering vlak voor de zomervakantie, omdat mensen vaak niet beseffen dat dat voor jongeren ook een moeilijke periode kan zijn. Niet alleen moeten sommigen omgaan met slechte examenresultaten, soms is het voor jongeren net niét fijn om twee maanden thuis te zijn. Heel wat jongeren worstelen mentaal met de overgang van het schooljaar naar de zomervakantie. Het gemis van vrienden en klasgenoten, wegvallen van dagelijkse structuur, eenzaamheid en verveling, moeilijke relatie met ouders waar je opeens twee maanden moet bij zijn...

Beluister het nummer hierboven!