Er staat van alles te gebeuren bij Q! Vanaf het najaar staat Vlaanderen elke weekdag op met een vertrouwd duo: Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. De avondspits wordt ingevuld door het gloednieuwe radioduo Sam De Bruyn en Vincent Fierens. Wim Oosterlinck ziet een droom in vervulling gaan en zal de ochtendshow op de digitale radiozender Willy presenteren.

Maarten & Dorothee hoor je in de ochtend

Maarten & Dorothee mogen hun wekker wat vroeger zetten, want vanaf het najaar vormen zij van 06.00 tot 09.00 het ochtendduo van Qmusic. Ze presenteerden de voorbije vier jaar samen de avondspits tussen 16.00 en 19.00. 

“Samen radio maken is het mooiste wat er is. De voorbije jaren hebben we de energie van alle luisteraars met plezier bijgetankt na een lange werkdag. Nu gaan we hen de energie geven die ze nodig hebben aan het begin van hun werkdag of terwijl ze de ochtendrush trotseren. We hebben er allebei enorm veel goesting in”, aldus de twee beste radiovrienden.

Sam & Vincent vinden elkaar in de avondspits

In de avondspits zal er een gloednieuw duo te horen zijn: Sam De Bruyn en Vincent Fierens. Beide radiomakers zullen van 16.00 tot 19.00 terugblikken op het nieuws van de dag, geheel op hun eigen manier. 

“Een jong veulen en een ervaren knol hebben elkaar gevonden op de radio", lachen Sam en Vincent. “Al verschillen we soms eens van mening, dat we samen heerlijk gestoorde radio zullen maken, daar zijn we het al een tijdje over eens. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om samen met onze luisteraars elke werkdag af te kunnen sluiten met een lach.”

Wim wordt Willy

Wim Oosterlinck neemt na 14 jaar afscheid van Q en zal vanaf het najaar elke weekdag de ochtendshow voor zijn rekening nemen op Willy, onze digitale radiobroer. “Ik ben blij en trots dat ik het ochtendprogramma op Willy ga opstarten en presenteren. Dankjewel aan alle luisteraars en collega’s van Qmusic voor 14 jaar plezier. Nu ga ik snoeihard voor een nieuwe uitdaging. Binnenkort ben ik een fiere Willy”, vertelt Wim.

Inge & alle andere programma's

Inge De Vogelaere is niet meer in de ochtend te horen, maar we zijn ervan overtuigd dat we een nieuw plekje vinden voor haar zullen vinden in het programmaschema. Welk plekje dat wordt en hoe de rest van het radioseizoen zal klinken, maken we later bekend!