Op vrijdag 5 april gingen Maarten & Dorothee de ultieme relatietest aan: in IKEA Wilrijk moesten ze 4 slaapkamermeubels in elkaar zetten (2 nachtkastjes, 1 kleerkast én 1 bed).

Maarten mocht alles aanraken, maar was geblinddoekt. Hij moest de instructies van Dorothee volgen. Dorothee daarentegen was niet geblinddoekt, maar wel vastgeketend zodat ze Maarten niet fysiek kon helpen. Ze mocht wel gebruik maken van het instructieboekje en alle stappen zo goed mogelijk aan Maarten proberen uit te leggen. 

Tijdens deze relatietest kregen ze opdrachten. Konden ze deze tot een goed einde brengen, dan kregen ze een hulpmiddel. Lukte de opdracht niet, werd het hen net extra moeilijk gemaakt... 

Na een lange dag sukkelen, vloeken en vooral veel frustraties konden ze afklokken op 12u 17min en 43sec. Wat een prestatie! 

Van die 12 lange uren, gaan we toch vooral onderstaande momentjes niet meer vergeten: 

Die keer toen Maarten al na 20 min in foetushouding ging liggen om beter te kunnen 'voelen'... ?


Het allerschattigste moment van de 12 uren 'afzien': Maarten kon zijn eigen dochtertje Ella blind herkennen: “Deze baby heeft gespuugd, da’s de mijne!” ?

Na bijna 4 uur bereikten ze een mijlpaal: de twee nachtkastjes stonden in elkaar! ??

Papa Vancoillie kwam even langs om zijn zoon een hart onder de riem te steken. Nadat Maarten een vraag juist beantwoordde, mocht hij 10 min een handje toesteken... ??

En dan had je natuurlijk Benny. Benny, de Ikea-man ?. Bij enkele opdrachten konden Maarten & Dorothee zijn hulp verdienen. Zowat half Vlaanderen is verliefd geworden op deze knappe helper en terecht! Zonder hem hadden Maarten & Dorothee misschien nu nog in de Ikea gezeten... ?Duizend maal bedankt Benny! 

Het mentale dieptepunt van de hele actie: ze lopen vast op de schuiven van de kleerkast. De vermoeidheid eist zijn tol en de frustraties lopen hoog op... 


De rode draad van De Ultieme Relatiest: het gevloek van Maarten! ?(het is hem allang vergeven, wie zou er nu niet z'n geduld verliezen na al die uren?! ?)


Minder dan twee uur hadden ze om het laatste meubelstuk, het bed, in elkaar te steken. Anders moesten ze de klok stopzetten en de volgende morgen terugkeren. Na een slopende dag en met de paasvakantie wel heel dicht in het vooruitzicht, was dat niet echt een leuke gedachte... 

Met hun laatste krachten, laatste geduld en gevloek slaagden ze er dan toch in om de laatste vijs erin te schroeven voor 22u. 12u 17min en 43 sec, dat was de tijd waarop ze afklokten. Chapeau! Maar dan moesten de gerechtsdeurwaarder en Ikea de meubels nog wel goedkeuren, dus dat werd nog even spannend... 

De verlossende 'Ja!' kwam er en zo sloten ze een bangelijke maar 'oh-zo-vermoeiende'-dag af met jawel, 4 volwaardige slaapkamermeubels! Oneindig veel respect voor Maarten & Dorothee! Supergoed gedaan! ?

Luisteraar Yves Lahaye had tot op de seconde éxact geraden hoelang ze erover zouden doen. Hij wint een volledig nieuwe droomslaapkamer (gelukkig niet deze die door Maarten & Dorothee in elkaar werd gezet). Proficiat! ???

Dj Dimitri Wouters maakte ook nog een fantastische remix van de uitspraken van Maarten & Dorothee die dag. Hilarisch! ??